TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rybí polévka (nejen na vánoce)

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř celý 5 ks i mletý, nové koření 3 ks, bobkový list 1 ks, muškátový květ, pažitka hrst

Energetická hodnota celkem: 2822 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 26, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 470 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na másle si osmahneme na nudličky kořenovou zeleninu jako na svíčkovou; (kdo má rád na kostky, my používáme jemně nastrouhané nudličky). Zeleninu zalijeme vodou cca) 500 ml. a necháme bublat V 2.hrnci dáme vařit hlavu zbavenou šupin a žaber cca 10 min.; vodu přes jemný cedník nalijeme do zeleninové polévky osolíme. Obereme maso z hlavy a přidáme do polévky. Pro ty co nemají rádi výraznou rybí chuť, stačí nasypat ještě cca) 15 dkg.zeleninové směsi na polévku. Zahustíme žlutou jíškou (nemusí být, záleží na hustotě vývaru a vnitřnosti také trochu ") Přidáme dobře oprané pokrájené vnitřnosti a vaříme min.20 min. (Já si vnitřnosti osmahnu na pánvičce bokem s dvěma stroužky česneku a jarní cibulkou) Před podáváním okořeníme tlučeným květem, zelenou pažitkou. Podáváme s osmaženou houskou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři